Friss hírek

2017-11-20
Decemberi programjaink
bovebben>>>
2017-11-20
Dévény Annára emlékezünk születésnapján
bovebben>>>
2017-11-20
Karácsonyfa-ünnep
bovebben>>>
2017-11-13
Családi nap
bovebben>>>
2017-11-06
Rendkívüli tisztújító közgyűlés
bovebben>>>
2017-10-30
A BUE novemberi programjai
bovebben>>>
2017-10-30
Emlék-Istentisztelet 2017. november 1-én
bovebben>>>
2017-10-19
Dévai Zarándoklat 2017
bovebben>>>
2017-10-10
70 éves az Unitárius Élet - Konferencia 2017.október 14-én, szombaton
bovebben>>>
2017-09-21
Megjelent Egyházközségünk Hírlevelének 2017/3. száma
bovebben>>>


Galériák


Életképek
Erdélyi konfirmandus tábor 2009
Gyerekkarácsony 2008
Konfirmáció 2009
Konfirmáció 2010
Magyarkút 2012
Templomunk
Templomunk külső képei

Aktualitások

Rendezvények/Programok

ESEMÉNYNAPTÁR

A presbitérium időről-időre elkészíti az egyházközség rendezvényeinek, egyházi és kultúrális-közösségi eseményeinek tervezett programját, melyet itt találhat meg.

KULTURÁLIS RENDEZVÉNYEK ÉS SZERETETVENDÉGSÉGEK

Az Egyházközség a téli, tavaszi és őszi hónapokban havi rendszerességgel kulturális gyülekezeti rendezvényeket tart székhelyén található gyülekezeti termében.

A program keretében képzőművészeti kiállítások megnyitására, irodalmi előadásra, zenei bemutatóra, koncertre vagy ezek kombinációjára kerül sor, meghívott művészek, nem csak unitáriusok részvételével. A képzőművészeti kiállítások általában a megnyitás után egy hónapig hétfőtől-csütörtökig 9 és 13 óra között megtekinthetőek az Unitárius Galériában, a Budapest, V. kerület Nagy Ignác u. 2-4. I. emeletén.

A kulturális rendezvények általában szombaton 17 órakor kezdődnek, melyeket szeretetvendégség követ, a rendezvény látogatói számára vacsorát szolgálunk fel. 

MAGYARKÚTI SZABADTÉRI ISTENTISZTELETEK

2001 óta hagyomány, hogy májusban és szeptemberben, szombati napon magyarkúti telkünkön egész napos rendezvényt tartunk, amely 11 órától szabadtéri istentisztelettel kezdődik. Ezt könnyű zenés program, koncert szokta követni, majd szeretetvendégség, ahol bográcsban készült gulyás, flekken és grillezett csirkemell-lel vendégeljük meg a résztvevőket.

A magyarkúti szabadtéri rendezvény kiváló alkalom, hogy egyházközségünk tagjai és családtagjaik ebéd közben és után megismerkedjenek egymással egy egyedülállóan festői természeti környezetben.

ÉRTÉKŐRZŐ ESTEK

Egyre többet halljuk, hogy országunk és az egész világ értékválsággal küzd. Korábban megingathatatlannak tűnő és öröknek hitt értékek veszítettek jelentőségükből, halványodtak el, rosszabb esetben el is tűntek az emberek gondolkodásából és hétköznapjaiból.

Hisszük, hogy ennek nem szabad így lennie, mert előbb-utóbb olyan értékek is elhalványulnak, mint a szeretet, a barátság, a tisztesség, a becsület, a hazaszeretet, a humánum, a szolidaritás, a család, a hit, a tisztelet, a szerelem és még oly sok más érték, amelyek az egészséges és harmónikus emberi együttélés elengedhetetlen feltételei.

Hogy mit tehet ezen értékek megőrzéséért az egyén és egy olyan kis közösség, mint egyházközségünk? Nagyon is sokat. Például azt, hogy ezen értékeknek a megőrzését tudatosan felvállalja, azoknak megfelelve él és küzd, ha kell harcol, azok fennmaradásáért. Az értékek elleni támadás vagy közöny ellen fellép, ha annak jelét látja környezetében, akkor felemeli szavát és kiáll az örök emberi értékek mellett. Még akkor is, ha ezzel konfliktust vállal szűkebb vagy tágabb környezetében.
Ugyanakkor tudnunk kell azt is, hogy ezen munkálkodásunk során nem vagyunk egyedül. Bíztatásra, példákra van szükségünk, hogy igen is van esély az értékek megőrzésére.

Ezért kiváló ismert és kevésbé ismert előadókat meghívva, 2007. februárjától, minden téli, tavaszi és őszi hónap utolsó csütörtök estéjén 6 órától Nagy Ignác utcai gyülekezeti termünkben találkozóra hívjuk az érték+őrzőket, unitáriusokat és nem unitáriusokat.
A meghívott vendég rövid előadását követően lehetőség nyílik kérdezni az előadótól, illetve kötetlen beszélgetést folytatni sós sütemény és egy pohár bor mellett.

GYÜLEKEZETI EBÉDEK

Évek hosszú során keresztül azt tapasztaltuk, hogy a 11 órakor kezdődő istentisztelet végén, 12 órakor, mindenki siet haza, hogy elkészítse vagy elfogyassza szeretteivel a vasárnapi ünnepi ebédet, így nem marad idő arra, hogy híveink egymással megismerkedjenek és ezáltal a hétköznapi életben is segíteni tudják egymást.

Ezért minden téli, tavaszi és őszi hónap utolsó vasárnapján, az istentiszteletet követően gyülekezeti ebédre hívjuk és várjuk egyházközségünk tagjait és családtagjaikat gyülekezeti termünkbe, ahol lehetőség nyílik egymás jobb megismerésére. Az ebédet önköltségi áron szolgáljuk fel. Aki részt kíván venni a gyülekezeti ebéden, kérjük, hogy előzetesen jelezze az egyházközségi irodában telefonon (311-3094) vagy személyesen.

2017-11-20
Decemberi programjaink

2017-11-20
Dévény Annára emlékezünk születésnapján

2017-11-20
Karácsonyfa-ünnep

2017-11-13
Családi nap

2017-10-30
A BUE novemberi programjai

Kapcsolat | Impresszum | Adatvédelem | ©2007 Budapesti Unitárius Egyházközség