Friss hírek

2018-02-01
2018 februári alkalmaink
bovebben>>>
2018-01-01
2018 januári alkalmaink
bovebben>>>
2017-12-14
Megjelent az BUE Hírlevelének legújabb száma
bovebben>>>
2017-12-01
Szentesti áhítat
bovebben>>>
2017-11-20
Decemberi programjaink
bovebben>>>
2017-11-20
Dévény Annára emlékezünk születésnapján
bovebben>>>
2017-11-20
Karácsonyfa-ünnep
bovebben>>>
2017-11-19
Gondviselés Segélyszervezet felhívása
bovebben>>>
2017-11-13
Családi nap
bovebben>>>
2017-11-06
Rendkívüli tisztújító közgyűlés
bovebben>>>


Galériák


Életképek
Erdélyi konfirmandus tábor 2009
Gyerekkarácsony 2008
Konfirmáció 2009
Konfirmáció 2010
Magyarkút 2012
Templomunk
Templomunk külső képei

Aktualitások

Hírek

Rendkívüli tisztújító közgyűlés

Kedves Testvéreink! Ezúton, valamint szószéki hirdetéssel értesítjük kedves egyházfenntartó unitárius testvéreinket, hogy Egyházközségünk rendkívüli tisztújító közgyűlését   2017. november 26-án (vasárnap) 11 órai kezdettel   tartjuk meg a Budapest V.kerület  Nagy Ignác u. 2-4. sz. alatti templomunkban. Határozatképtelenség esetén a megismételt közgyűlésre két héttel később,   2017. december 10-én (vasárnap) 11 órakor   kerül sor azonos helyszínen és napirenddel.     A közgyűlésen szavazati joggal azon egyháztagok vehetnek részt, akik 2016. év folyamán egyházfenntartás címén anyagilag hozzájárultak egyházközségünk működéséhez. Ezen tagok neve az egyházközségi hivatalban megtekinthető. A közgyűlés akkor határozatképes, ha azon a szavazati joggal rendelkező tagok egyötöde jelen van. Szavazati jogukat a tagok személyesen gyakorolhatják. A megismételt közgyűlés a megjelentek számától függetlenül határozatképes.     A közgyűlés napirendje:   1. Egyházközségi tisztségviselők megválasztása (gondnok, jegyző, pénztáros, presbiterek, jelölőbizottsági tagok, egyházkerületi közgyűlési képviselők)   2. Egyebek   Egyházközségünk tagjainak minél nagyobb számban történő megjelenésére és aktív részvételére feltétlenül számítunk, ezért hívjuk és várjuk a híveket erre a fontos eseményre.   Atyafiságos tisztelettel és együttműködését előre is megköszönve     Dr. Vajda László - gondnok és Kászoni József - lelkész                

Emlék-Istentisztelet 2017. november 1-én

Kedves Testvéreink!

November 1-én 18 órától Emlék-Istentiszteletre kerül sor gyülekezeti termünkben, melyre várunk Mindenkit sok szeretettel !

Dévai Zarándoklat 2017

Kedves Unitárius Testvéreink!

 A Magyar Unitárius Egyház Képviselő Tanácsa és az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) nevében tisztelettel és szeretettel hívjuk és várjuk kedves híveinket, és minden érdeklődőt, a 2017. november 4-én tartandó XX. Dávid Ferenc Emlékzarándoklatra, Dévára.

Az idei esztendő zarándoklatára a Reformáció 500. évfordulója szellemében készülünk. Az ODFIE kreatív, fiatalos elemekkel teszi emlékezetessé ezt a zarándoklatot. Kérjük, fogadják ezeket nyílt lélekkel és szeretettel.

Az Egyházkerület ez évben is szervez kirándulást az egyedüli unitárius zarándoklatra: 2017. november 4. a kora reggeli órákban indulunk a Nagy Ignác utca 2-4 elől. A zarándoklat után egy Déva melletti településen van szállásunk, és vasárnap utazunk vissza Budapestre. A csatolt dokumentumban megtalálják a részletes programot.

A kirándulás ára 15.000 Ft/fő, amelyet átutalással (BUE 11713005-20304007 számlaszámra utalással), vagy a Hivatal pénztárba lehet befizetni.

Jelentkezni lehet:                                                                                     

 Jelentkezési határidő:2017.10.25.

Befizetési határidő:2017.10.29

 

Program:

13.00 - Főtisztelendő Bálint Benczédi Ferenc püspök úr imája a várba indulás előtt. Változás a korábbi zarándoklatokhoz képest, hogy ima nem a lépcsőknél, hanem a felvonó alatti téren lesz elmondva, annak érdekében, hogy azok is részesei lehessenek, akik felvonóval szeretnének feljutni a várba.

13.45 – Istentisztelet. Szószéki szolgálatot végez Rácz Norbert Zsolt és Rácz Mária, kolozsvári lelkészek.

Főtisztelendő Bálint Benczédi Ferenc püspök úr köszöntő beszéde. További köszöntő beszédek: a testvérfelekezetek-, a városvezetés-, a magyar kormány részéről.

15.00 – Várjáték. Előadják a Protestáns Teológiai Intézet Unitárius Karának hallgatói

15.15 – Gyertya- és fáklyagyújtás, valamint virágok és koszorúk elhelyezése az emlékcellánál

15.30 – Levonulás a várból a dévai unitárius gyülekezet imaházába (Lucian Blaga utca 14. szám), valamint a dévai református gyülekezeti házba, Melite ház (imaházzal szemben.) (A jelzett helyszíneken a következő egy órában párhuzamosan zajlanak a zarándoklat záró programrészei.) 

A zarándoklattal kapcsolatos gyakorlati tudnivalók:

Kérjük a zarándokokat, hogy egyházközségi, nőegyleti és/vagy ifjúsági egyleti zászlójukat hozzák magukkal Dévára. A zászlóvivők, a lehetőségek szerint, öltsenek magukra népviseletet. A zarándokok igyekezzenek időben felsorakozni a téren. (NEM A LÉPCSŐKNÉL!!!)

A zarándoklatról az MTVA (Duna Televízió) felvételt készít, melyet november 19-én lehet megtekinteni a Duna Tv adásában.

Öltözzenek rétegesen, hozzanak magukkal vizet, és készüljenek fel arra, hogy fenn a várban nincs megfelelő lehetőség biológiai szükségletek végzésére.

Minden zarándokot, a várból való levonulás után, szeretettel várunk egy csésze forró teára és süteményre.

Papnő mesék - Székely Kinga Réka könyvbemutatója

Június 18-án 11 órától Istentiszteletünkön a szószéki szolgálatot Kászoni - Kövendi József lelkész és Székely Kinga Réka vendég lelkész végzi.

Istentiszteletünk keretében  megünnepeljük a tanév végét is, amelyre várunk minden diákot - kisdiákot, idén végzős diákot -  szeretteit, és  hozzátartozóit. A méltó ünnepléshez várjuk azon diákok jelentkezését, akik verssel, prózával, dallal szeretnének búcsút mondani a tanévnek. (Az ünnepi program összeállításához  várjuk a további jelentkezőket.)

Istentiszteletünk után Gyülekezeti Termünkben Székely Kinga Réka: PAPNŐ MESÉK című könyvét mutatja be, és dedikálja mindazoknak is, akik ajándékként megkapták.

 

Adomány - Förster pianínó

Köszönetnyilvánítás

2017. februárjában nagylelkű adományt: egy Förster pianínót ajánlott fel egyházközségünk részére Gálffy György és családja, melyet ezúton is köszönünk.

„A pianínó története (az adományozó szavai):

A pianínót az August Förster gyár 1930-ban készítette Löbauban, Szászországban (Németország). A pianínót Péterffy Albert és neje vásárolta az 1930-as években lányuknak, Dr. Gálffy Zoltánnénak Székelykeresztúron. (Lehet, hogy Kolozsváron, lásd a hangszeren a Trisca Cluj feliratot.)

A Gáffy család 1949-ben repatriált Magyarországra, úgy került a hangszer először Dunaföldvárra, majd Budapestre.

Nem lévén a Gálffy családban olyan leszármazott, aki zenei pályát választott volna, vagy legalább szívesen használta volna a pianínót, ezért Gálffy Attila és neje örökös használatra a Budapesti  Unitárius Egyházközségnek ajándékozta 2017-ben. Szolgálja azt az Egyházközséget, vagy tehetséget, amelyik vagy aki jobban megbecsüli.

A Péterffy és a Gálffy család emlékére.”

Kapcsolat | Impresszum | Adatvédelem | ©2007 Budapesti Unitárius Egyházközség